Fűtés felújítás 50%-os állami támogatással

Felújítaná a lakása, háza fűtési rendszerét?

Hagyja, hogy az állam is beszálljon a költségekbe!

 

Ha valaki 2021. január 1-je után felújításba kezd és gyűjti a számlákat, az állam visszautalja neki a költségeinek felét, de legfeljebb 3 millió forintot.

A program 2021. január 1-től 2022. december 31-ig tart.

 

A támogatás igénybe vehető sok egyéb mellett fűtési rendszer kialakítására, korszerűsítésére vagy elemeinek cseréjére.

 

Cégünk vállalja infrafűtésen alapuló fűtési rendszerek kialakítását, megtervezését, kivitelezését!

Ha felkeltettük érdeklődést nincs más dolga, mint kitölti ajánlatkérő adatlapunkat:

https://szonyegfutes.hu/cpg/369365/Infrafutes-adatfelmero-lap

 

Ha Ön csak az anyagot szeretné nálunk beszerezni, akkor is állunk rendelkezésre.

Kínálatunk az infrafűtés kivitelezéséhez weboldalunkon itt tekinthető meg:

https://webshop.szonyegfutes.hu/infra-futes-szerelesi-anyagok

 

Vágja ketté velünk felújítása költségét

A 3 milliós visszatérítést az anyagköltségekre és munkaköltségekre is igénybe vehetik majd az arra jogosultak.

 

Nézzük, kik ők:

 • Azok a szülők vehetik igénybe a maximum 3 millió forint támogatást, akik legalább egy, 25 évesnél nem idősebb gyereket nevelnek az otthonukban, ideértve a 12 hétnél idősebb magzatot is. Nem számít viszont a gyermek életkora, ha fogyatékossággal él, és a szülő otthongondozási díjra jogosult utána.
 • Az igénylő családnak legalább egy éve a támogatással érintett lakásban kell élnie az igénylésnél. Ez alól akkor lehet kivételt tenni, ha
  • az anya várandós,
  • még nincs egy éves a nevelt gyermek
  • még nincs egy éve, hogy aláírták az adásvételi szerződést a támogatásban érintett ingatlant. 
 • További feltétel az ingatlannal kapcsolatban, hogy a támogatással érintett lakásban együttesen legalább 50%-os mértékű, az ingatlan-nyilvántartásba bejegyzett tulajdoni hányaddal kell rendelkeznie az igénylő(k)nek. 

Csak Magyarország területén fekvő, az ingatlan-nyilvántartásban lakás vagy lakóház fő rendeltetés szerinti jelleggel nyilvántartott ingatlan, valamint tanya vagy birtokközpont jogi jelleggel nyilvántartott ingatlan lakáscélú épületeinek felújítására vehető igénybe.
A tulajdoni lap szerint zártkertként, gazdasági épületként, üdülőként, hétvégi házként nyilvántartott ingatlan finanszírozására a támogatás nem igényelhető!

 • A támogatás feltétele, hogy legalább az egyik szülő minimum egy éves, folyamatos TB jogviszonnyal rendelkezzen. A TB jogviszony származhat munkaviszonyból, vállalkozói jogviszonyból, illetve középfokú vagy felsőoktatási nappali tagozatos hallgatói jogviszonyból. Akkor tekinthető  folyamatosnak, ha egy év alatt összesen kevesebb, mint 30 nap megszakítás történt benne. A támogatás akár külföldi TB jogviszonnyal is igénybe vehető. 
 • Feltétel a köztartozás mentesség
 • Az állami támogatást minden család csak egyszer veheti igénybe, akkor is, ha nem vették fel a teljes három milliós összeget. Az ingatlan eladásakor ugyanakkor nem kell visszafizetni.
 • A költségeket utólag térítik meg

 

 

Mindent számlával kell igazolni!

Minden anyagbeszerzést és munkadíjat számlával kell igazolni, és a munkálatok elvégzéséhez szerződést kell kötni a szakemberekkel. Fele-fele arányban számolható el az anyagköltség és a munkadíj az állami támogatás igénybevételénél. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy egy egy másfél milliós munkadíj elszámolásához legalább ugyanennyi anyagköltség számlával való alátámasztására van szükség.

Az igénylés folyamata teljes mértékben elektronikusan is intézhető az interneten keresztül, de beadható az igénylés postai úton, vagy személyesen is, bármelyik kormányablaknál. A kivitelezőkkel való szerződéshez biztosítanak egy sablont, ezt, valamint az anyagköltségről és munkadíjról szóló számlákat a MÁK-nak kell benyújtani a munkálatok befejezését követő 60 napon belül. Tehát a költségeket utólag térítik meg. A munkálatok elkezdéséhez elengedhetetlen tehát az önerő.

A MÁK-nak 30 napos elbírálási idő áll a rendelkezésre a támogatás megítélésére, és az ezt követő 5 napon belül utalniuk kell az összegét. Az elbírálás ideje független az igényelt támogatás összegétől. A beérkező igényléseket a MÁK a beérkezés sorrendjében fogja elbírálni.