Infra film

Infra fűtőfilm

Az Infra fűtés alap kelléke az infra fűtőfólia. Mely segítségével egy modern elektromos fűtési rendszer hozható létre. Működése során kellemes komfort érzetet biztosít. A fűtőfilm fő eleme a szénpaszta ( carbon fűtőszál ), amit egyenletes rétegben visznek fel az égésálló PET fóliára. A szénpaszta áramellátásáról a réz vezetősín gondoskodik, a réz és a szénpaszta közti kapcsolatot ezüstháló biztosítja, ez akadályozza meg a szikraképződést és biztosítja a hosszú élettartamot. A laminált fűtőfóliát magas hőmérsékletű hőkezelésnek vetik alá, és így válik a végtermék rendkívül stabillá és időtállóvá. A fűtőfólia kiváló mechanikai tulajdonságokkal rendelkezik, jól tűri az esetleges túlmelegedést és a nagy súlyterhelést.

 

 

Infra fűtőfólia

Infra Fűtőfólia működése:

Az infra fűtőfólia működése során a felületén képződött hőt 7-10 nanométer hullámhosszúságú infravörös sugarak által bocsátja ki, ezek pedig a hagyományos fűtési rendszerekkel ellentétben a levegő helyett inkább a szilárd testeket melegítik. Ezek az emberi testben is hasonlóképpen viselkednek, itt a hősugárzás akár 95%-a is hasznosul. A film elsősorban magát az előtte lévő szilárd burkolatot melegíti fel infrasugarakkal, és a továbbiakban már ez a szilárd burkolat sugározza szét fokozatosan és egyenletesen a hőt a helyiségben.

 

Az infra fűtőfilm hatásfoka: 

Kiemelkedően magas, megközelíti a 100%-ot. A kivitelezés egy szén alapú réteget jelent, ami a külső behatásoknak jól ellenálló PET-fóliába van belesütve. Mivel a film technikailag igen vékony, így a kiépítése szinte bármilyen felületre megoldható. Sugárzási szöge valahol 35-45 % közt van, ami lehetővé teszi, hogy 40-50%-os beépítésnél is kellemes komfortérzet alakuljon ki.

 

 

 

Infra fűtőfilm

Infra fűtőfólia előnyök:

  • Élettanilag nagyon kedvező
  • Egyszerűen és gyorsan kivitelezhető
  • Nem szükséges hozzá fűtőközpont és csővezetékrendszer
  • Nem igényel egyáltalán karbantartást
  • Nincs szálló por
  • Egyenletes a hőátadás
  • Szinte bármilyen felületen kivitelezhető
  • Gyorsan reagál a hőmérséklet változásaira
  • Termosztáttal szabályozható

 

Infra fólia szerelése:

A mindössze 0,38mm vastag fűtőfólia beszerelése gyors és nem igényel különösebb gépészeti kialakítást.

 

Infra fűtő fólia élettartama:

Élettartama gyakorlatilag korlátlan, alkalmazható bármilyen felületfűtésként. Vezérlése termosztáttal történik.

 

Infra fűtőfilm telepítése:

A fűtőfilmet minden esetben valamilyen szilárd burkolat mögé kell telepíteni ( laminált padló, beton, gipszkarton ).

 

Alkalmazási területei:

Padló-, szőnyeg fűtés-, mennyezet-, és falfűtésként. Nagy fűtőfelület és viszonylag alacsony hőmérséklet (max. 50°C) jellemzi a felületfűtési rendszereket. A felület fűtés működési elve a hősugárzáson alapszik, vagyis a hőt sugárzás formájában adja át a felmelegített felület. A gyakorlatban tehát a felületfűtés a hőérzetet „csapja be”, ezért van az, hogy elegendő alacsonyabb hőmérsékletre fűteni az adott helyiséget, mint pl. egy radiátoros megoldásnál.

MEGNÉZEM A TERMÉKEKET: https://webshop.szonyegfutes.hu/infra-futes-szerelesi-anyagok