Infra fűtés

Infrafűtés

 

Az infrafűtés elve , hogy elsősorban nem a levegőt, hanem a környezetében található tárgyakat melegíti fel. Az így keletkezett hőérzet magasabb a tényleges hőmérséklettől. Az infra fűtés egyenletes hő eloszlást biztosít a szoba vagy helyiség egész területén. A felső és az alsó légrétegek, valamint a helyiség különböző pontjainak hőmérséklete közel azonos lesz. Ezáltal jelentős energia megtakarítást eredményezhet, ugyanis az úgynevezett hagyományos fűtés esetén a felső légrétegek akár 10°C-kal melegebbek lehetnek, mivel a meleg levegő először felfelé száll, emiatt az alsóbb rétegek hűvösebbek maradnak, és így felesleges légteret fűtünk be először. Az infrafűtés ezt teljes egészében kiküszöböli, és így igen magas energia megtakarítás érhető el.

 

Infravörös sugárzás

Az infravörös sugár az emberi szem által már nem érzékelhető hullámhosszú sugárzás. Az infravörös sugarakat az emberi szem már nem képes fényként érzékelni, a bőr meleg érző idegvégződései viszont meleg érzésként fogják fel. Az emberi szervezet az infravörös sugárzást elsősorban hőhatásként fogja fel, így az infravörös sugárzást hő sugárzásként érzékeljük. Az infra sugárzás tehát ezáltal melegítő sugárzás. Nincs kellemetlen bőrfelmelegedés, hanem eljut a mélyebb szövetrétegekhez, és ott fejti ki pozitív hatását. Az infra fűtőpanellel, infra szőnyegfűtéssel, vagy akár infra fűtőfólia a padló burkolat alá helyezésével történő fűtés esetén jóval alacsonyabb levegő hőmérséklet mellett is kellemes hőérzet alakul ki.

 

 

Egészségre gyakorolt hatás

Az infrafűtés korszerű, egészségre pozitív hatást gyakorló, kényelmes és tiszta fűtési forma, mely nem teszi tönkre a falakat, nem kavarja fel a port, és egyenletes meleget biztosít. Az infrasugár a bőr mélyebb rétegeibe hatolva fejti ki melegítő hatását, mely immunerősítő, izomlazító és vérnyomásserkentő is egyben. Megakadályozza a penészesedést, mert nincsenek hideg felületek, amelyeken a pára kicsapódhat, így nem tud a penész megtelepedni.

 

Infra hatás

Aktiválja az emberi szervezet öngyógyító képességét. Pozitívan hatnak az ízületi gyulladásokra, a vérnyomásra, a szervezet vércukorszintjére, veseműködési zavarokra, gyulladásokra. Többek között asztmatikus megbetegedések és más tünet együttesek esetében is pozitív hatást fejtenek ki.